Coaching, hoe werkt het?

START VAN HET COACHINGSTRAJECT

 1. We beginnen plannen in overleg de coachgesprekken in. Deze duren ca. 1,5 uur per gesprek.
 2. Als eerste verkennen en onderzoeken we verder jouw coachvraag nog dieper. Waar zit precies het probleem voor jou en tegen welke belemmeringen loop jij aan.
 3. Daarna maken we de coachdoelen meetbaar en haalbaar, zodat jij weet wat je straks gaat kunnen.
 4. Jou wordt theorie en opdrachten aangereikt en worden spiegels voor gelegd. Hierdoor krijg inzicht in jezelf en wordt je je bewust wat nog nodig is wil je je coachdoel halen.
 5. Daarna sporen we belemmeringen op, die vaak in de persoon zijn gelegen. Denk aan jouw overtuigingen, gedachten over jezelf, anderen mensen en de situatie. We kijken naar hoe jij de communiceert met je omgeving en hoe jij je competentie inzet.
 6. Aan de hand hiervan pas ik mijn interventie aan. Dit kunnen bewustzijns-, schrijf- en doe-oefeningen zijn.
 7. Tot slot zal het nieuwe gedrag zich ontwikkelen en laat ik jou dat uittesten.

ZO ZETTEN WE HET COACHTRAJECT IN WERKING

 1. Geef interesse aan door het interesse- of aanmeldformulier aan te klikken, in te vullen en te verzenden.
 2. Aan de hand van ons gesprek hierover en de voorkeur voor face-2-face gesprekken of e-coaching maken wij een inschatting voor het aantal benodigde begeleidingsuren en de duur van het traject.
 3. Wij zenden jou een offerte, waarin de coachdoelen zijn opgenomen. Het kan zijn dat een persoonlijk intakegesprek met de coachee en de leidinggevende nodig is. Tijdens dit gesprek worden feiten, problemen en coachdoelen met elkaar vastgesteld.
 4. Hierna volgt een rapportage waarin het coachdoel, het plan van aanpak, het aantal geschatte begeleidingsuren, de duur en het tarief wordt opgenomen.
 5. Indien van toepassing wordt aan werkgever een offerte gestuurd.
 6. Na akkoord van de opdrachtgever gaan we aan de slag en beginnen met het vaststellen van data voor de coachgesprekken en/of het werken in de digitale coachomgeving.